TAIGA, fugler og hundekjøring

Bli med på en eksklusiv tur i Pasvikdalen for våre boende gjester, 2-8 personer.

HVER DAG FRA 1.mars - 20.april
22.06.201613:46 Nina Smedseng

Ved behov henter vi deg/dere i Kirkenes klokken 17.00 DAGEN FØR turen og gir dere en koselig transport inn i Pasvikdalen. Du får høre om Pasvikdalen og livet vårt på vei inn til vår lille oase ca 1 time fra Kirkenes. Pasvikdalen har blant annet Norges største bjørnestamme, hvordan er det å bo med bjørnen så nært? Vi kjører delvis langs Pasvikelva, grenseelva som deler Norge og Russland fra hverandre. Vi vil også forberede dere litt på fugleforingene vi tilby og hundekjøringa vi skal ut på.

Vel framme ved vår kennel vil alle som har behov få låne vinterbekledning av oss, slik som scooterdress, gode sko, votter og lue. Dette har dere så klart før turen som starter tidlig påfølgende dag. Deretter sjekker vi dere inn i vårt gjestehus for kvelden.

Middag servert i vårt gjestehus, eller i vår lavvugamme kan forhåndsbestilles.
Pris: Satt meny, 300 kr per person.

Da vi vet av erfaring at fuglekikkere også er «early-birds», setter vi klar froksostbrettet i gjestehusets kjøleskap slik at du kan spise frokost når det passer deg.

  • Klokken 08.00 neste dag møter du/dere klare og opplagte til hundekjøring i vår kennel og dagens guide er klar til å ta imot dere. Du får grunnopplæring i hvordan man kjører et hundespann før vi kjører hundesleder inn i Pasvikskogen til vår koie hvor vi har en helårlig fugleforer med stor suksessrate mht til Lappmeis, Konglebit og Lavskrike på seinvinteren.
  • Dere vil være to personer per slede, en kjører og en sitter i sleden, mulighet for å bytte underveis. Barn sitter i sledene. Dersom dere ønsker singel slede er dette mulig ved forhåndsbestilling. Vær oppmerksom på at det er begrenset plass til utstyr på sleden. Vi serverer kaffe/te ved bålplassen og har med grillmat slik at alle kan grille sin egen lunsj.
  • Vi kjører hundespann tilbake til basen hvor vi setter på plass hundene og gjør oss klar for retur til Kirkenes, om dere ikke velger å bli en natt til i vårt gjestehus.
INKUDERT

• Transfer Kirkenes-Melkefoss, dagen før tur kl 17.00 fra Kirkenes
• Fuglekikkeing og hundesledetur, bållunsj 08.00 – 15.00
• Varm bekleding under hele oppholdet: scooterdress, gode sko, lue og votter
• Transfer Melkefoss-Kirkenes, etter endt tur kl 16.00, eller neste dag kl. 08.30
Alle dager fra 1. mars til 20. april

PRIS: fra kr 2.100 kr per person

Minimum 2 og maksimum 8 gjester per tur

IKKE inkludert, må bestilles som tillegg:

- Overnatting, fra 525 kr per person per natt i vårt gjestehus inkludert frokost
- Middag, 300 kr per person per dag, satt meny.

Som gjest bør du være oppmerksom på:

- dere vil kjøre 2 pers per slede, dvs at dere ikke har en guide bak på sleden. Guiden kjører foran dere med egen slede
- fordi dere som gjester vil være involvert i både innseling, avseling av hunder, samt å kjøre sledene krever det at dere er i normal fysisk form
- gjester som er svært dårlig til bens eller har ryggplager anbefales ikke å være med på våre hundeturer som ikke kun foregår på flat mark
- menyen på våre turer er fastsatt, ved spesielle behov mht til mat må dette meldes ved bestilling

Risiko – ansvar

Alle turene våre er forbundet med en viss risiko. BIRK opererer i et arktisk klima og vi jobber med dyr. Vi gjør alle gjestene våre oppmerksom på at turene med oss skjer på egen risiko, det vil si at vi ikke står til ansvar for eventuell skade på person eller utstyr under turene våre. Alle gjestene våre må underskrive på at de aksepterer dette før turen starter.
Det er viktig for BIRK å presisere at vi så langt ikke hatt personskade eller vesentlig skade på utstyret til gjestene våre. Vi vil selvfølgelig gjøre alt for at turen skal bli en fantastisk opplevelse!

Høres dette spennende ut?

Send oss en forespørsel eller bestill plass med en gang!

Kontaktinformasjon

Birk Husky

post@birkhusky.no

http://birkhusky.no/ 

Tlf. +47 909 78 248

Jørn Tomter
, click to open in lightbox
Skjalg Helmer
Blåstrupe
, click to open in lightbox
Skjalg Helmer
Lappfiskand
, click to open in lightbox
BIRK Husky
Gråsisik
, click to open in lightbox
Skjalg Helmer
Fjellvåk
, click to open in lightbox
BIRK Husky
, click to open in lightbox
nordnorge.com
, click to open in lightbox
BIRK Husky
, click to open in lightbox
Skjalg Helmer
Konglebit
, click to open in lightbox