Måsegg og lakksko i Kongsfjord

En vandring i Åses barndomsparadis på Veines. Her får du fugler, natur og kulturhistorie i en og samme utflukt.

Hver tirsdag 1. mai-31. juli 2016
11.05.201613:21 Kampanje fugleliv

Kjenner du til kulturtradisjonen måseggplukking? Åse, som har vokst opp med denne kulturtradisjonen, tar deg med på en spennende vandretur med historiefortelling om hvordan det ble høstet ca 30.000 egg i sesongen. Eggene ble behørig tatt inn til Kongsfjord, lagt i vann for å sjekke om de var begynt å bli unger, så pakket og solgt til Tromsø og mange andre steder. Det var jobb både for barn, ungdom og voksne. Dette var tiden på året hvor de kunne steke så mye pannekake og vaffelkake som man ville. Det var egge-Klondyke og overflod – en glede for store og små.

Som barn hadde Åse ofte ansvar for å frakte folk ut til øyene. Ungene hang i tau, for de var lettest og minst til å henge i flågene. Måsen var en stor ressurs.  Hvorfor «Egg og lakksko»? Fordi eggplukkingen ga penger i lommeboka og de kunne kjøpe nye sko til 17.mai. På turen går vi forbi der oldemora hadde hus til ærfuglen.

På denne lette vandreturen i åpent terreng med utsikt over hav og øyer, møter du Åse i hennes eget barndomsparadis på Veines utenfor Kongsfjord. Turen går til Veineshalvøyas høyeste punkt hvor man kan se ut på fugleparadiset på øyene med teleskop. Åse forteller og hjelper deg til å se alle rikdommene i landskapet her.

Periode og betingelser

  • 1. mai – 31. juli
  • Kl 10:00-12:00, hver tirsdag.
  • Guiding og kafferast i fugleskjulet er inkludert.
  • Pris kr 790 pr person
  • Minimum 4 personer, maksimum 12

Synes du dette hørtes spennende ut?

Send oss en forespørsel eller bestill din tur med en gang!

Kontaktinformasjon

Kongsfjord Gjestehus

Åse Winsents

Tlf: +47 78 98 10 00

post@kongsfjord-gjestehus.no

http://www.kongsfjord-gjestehus.no/