w

Trollfuggelnatt

Havsvalen eller Trollfuggelen som den gjerne kalles i Nord-Norge, er en stormfugl du i praksis bare kommer tett innpå når det er mørkt i august og september. Kommer du til Varanger på denne tida, kan du få bli med på en helt magisk opplevelse der vi leter etter trollfuggelen med lykter fra båt.

Tilgjengelig fra 2017
22.03.201614:42 Kampanje fugleliv

I nordområdene er Trollfuggelen knyttet til en rekke myter og sagn. Sjøfolk har gjennom alle tider sett på den som en ulykkesfugl som varslet storm og død.

Norske fiskere kalte den også for Lever-Lars fordi den blir tiltrukket av lever som ble kastet fra fiskebåtene. Så mye fet lever spiste den, at den tidligere fungerte som tranlampe på Færøyene. Da tredde man ganske enkelt en veke gjennom kroppen til en død havsvale for så å antenne veken.

Disse fuglene kan bli opp til 30 år gamle. Hunnene legger bare ett egg om gangen, og de blir ikke kjønnsmodne før de er 4 - 5 år. Dette egget er til gjengjeld digert i forhold til kroppsvekten. For å unngå plyndring av reiret må de ankomme og forlate reirkolonien i mørke. Rugetiden er cirka 40 døgn, og ungen blir i reiret fra 50 til 80 døgn.

Mange synes at lydene fra trollfuggelen ligner på babyskrik. Når man hører disse i stummende mørke eller måneskinn, kan vi love at stemningen blir intens. 

Turen starter kl 2230 og varer til ca kl 0130.

Tilgjengelig fra sensommeren 2917.

Synes du dette høres spennende ut?

Send oss en forespørsel her!

Kontaktinformasjon

Biotope AS

Vardø

tormod@biotope.no

www.biotope.no 

Tormod Amundsen_Biotope
Trollfuggel

google map