w

Taiga+tundra+arktisk kyst = SANT

Varanger er verdens eneste sted der du finner disse tre naturområdene samlet. Er det rart både folk og fugl blir forelsket? Nope!

17.03.201613:06 Øyvind Restad

Varanger er verdens lettest tilgjengelige arktiske fugledestinasjon. I løpet av en dag i Varanger kan du oppleve den nordlige taigaen, tundra og arktisk kyst. Både fuglekikkere og naturentusiaster kan oppleve enestående og rik natur i et fantastisk landskap her, helt nordøst i Norge. 

Varanger er spesielt kjent for store mengder av overvintrende arktiske dykkender. Mange kommer også for å oppleve stellerand som er en svært sjelden fugl på verdensbasis. Den hekker i Sibir og overvintrer i Varangerfjorden. Det er likevel den store variasjonen av unike fuglearter som har bidratt til at Varanger regnes som en av verdens fremste fugledestinasjoner.


Kom til Varanger så hjelper vi deg med å sette lidenskapen i system og realisere enhver fuglekikkerdrøm du måtte ha. Og har du ikke drømmene fra før, kan vi nesten garantere at du får dem i etterkant. For fuglekiking er både meningsfullt, spennende og morsomt.

Fuglekikking er en hobby som dyrkes over hele verden. Vi snakker om titalls millioner av mennesker som ser på fugler på fritida si. Vil du også prøve deg?

Tundra
Tormod Amundsen_Biotope
Taiga
Kyst

google map