Reise rundt eller ligge stille?

Valget om rundreise eller ligge-stille-ferie bør kanskje tas ut fra hvor lang tid du har til rådighet og hvor mye tid du vil ha til å se på fugl kontra å bevege deg rundt i regionen. Det er et stykke mellom stedene, men det kan være verdt å se mer enn en plass, for hvert sted har sine særegenheter og er verdt et besøk.

24.03.201600:00 Kampanje fugleliv

Legg gjerne opp til 1-2 dager på hvert sted. For å komme til Båtsfjord eller Berlevåg og Kongsfjord må du helt ut på vidda, men det er verdt turen. Som et eksempel kan vi nevne Vardø - Berlevåg, som er en strekning på 277 km. Det er absolutt verdt kjøreturen. Nye steder, nye landskap og nye fugler underveis. 

ARKTISK KYST - TAIGA - TUNDRA 

Det spesielle med Varanger er at her får du både arktisk kyst, taiga og tundra. 

Du kan for eksempel starte i Kirkenes som har flere direktefly fra Oslo, og ta en avstikker med bil innover i Pasvikdalen før du reiesr videre. Det er her du finner Taigaen. Fra Kirkenes kan du reise videre med Hurtigruta til Vadsø og/eller Vardø som byr på arktisk kyst. Da kan du evt også fly hjem direkte derfra. Du kan også ta med leiebilen på Hurtigruta om du vil ha et strekk med den, bare husk å bestille plass.

Du kan selvsagt også fly direkte til Vardø, Vadsø eller Berlevåg og ta inn på ett av de mange flotte stedene du finner beskrevet under menyvalget BO og ligge stille for å nyte roen og fuglelivet mest mulig av tiden du er i Varanger.

Det er mulig å bevege seg med rutebuss rundt i Varanger, men det enkleste er nok å ha egen leiebil. De kan du lett bestille med henting på flyplassen i Kirkenes, Vadsø, Vardø eller Berlevåg.

Sjekk leiebilmuligheter her!

NordNorsk Reiseliv
, click to open in lightbox