TURFORSLAG: Taiga, tundra og arktisk kyst i en rundtur

Det er mulig å fly oppover til Varanger og få med seg flere interessante fugleopplevelser... Under har vi satt sammen et turforslag for 4 dager med to litt ulike alternativer

13.06.201616:08 Kampanje fugleliv

Dag 1

Ankomst Kirkenes lufthavn hvor dere leier bil og kjører oppover Pasvikdalen. Besøk BIRK Husky og spis middag i Langhuset som er en resturant som ligger ved elvebredden av Pasvikelva og grensen til Russland. Overnatt hos BIRK Husky.

Dag 2

Frokost på BIRK Husky. Kjør fra Pasvik og rundt Varangerfjorden til Ekkerøy (ca 20 mil). Sjekk inn på Ekkerøy Feriehus. Få med deg fotokurs hvor du lærer å bli en bedre natur- og fuglefotograf, eller bli med på Mat og Mystikk der du får servert lokalmat og historiefortelling i grillstua ved Ekkerøy-stranda. Overnatting hos Ekkerøy Feriehus.

Dag 3

Alternativ 1:

Frokost på Ekkerøy Feriehus. Kjør vestover på nasjonal turistvei langs Varangerfjorden og videre opp til Kongsfjord (ca 20 mil). Ta deg tid til å gjøre spennende småstopp underveis. Sjekk inn på Kongsfjord Gjestehus. Nyt naturen, fuglelivet og strendene i nærområdet. Spis gjerne middag i finstua med nydelig tradisjonell mat. Overnatting på Kongsfjord Gjestehus.

Alternativ 2:

Frokost på Ekkerøy Feriehus. Kjør østover på nasjonal turistvei langs Varangerfjorden og opp til Vardø. Ta båten fra Vardø Havn ut til Hornøya og la deg fascinere av det yrende fuglefjellet. kanskje kjenner du igjen noen av "kjendisene" fra NRK sine sendinger? Overnatting på Vardø Hotell

Dag 4

For alternativ 1:

Etter en deilig frokost blir du med på opplevelsesturen "Måsegg og lakksko" og får høre mer om kulturtradisjonen med å plukke måsegg. På ettermiddagen returnerer du til Kirkenes (ca 30 mil) og leverer leiebilen på Kirkenes Lufthavn. Fly fra Kirkenes på kvelden.

For alternativ 2:

Frokost på Vardø Hotell. Du kan enten utforske alt det spennende Vardø har å tilby, eller du kan utfordre deg selv og svømme sammen med lomvi like ved Hornøya. Valget er ditt. Retur med fly fra Vardø via Kirkenes på ettermiddagen. 

Tormod Amundsen @Biotope
, click to open in lightbox
Tormod Amundsen @Biotope
Polarlomvi
, click to open in lightbox
Kongsfjord Gjestegård
Nyt livet hos Åse på Kongsfjord Gjestegård
, click to open in lightbox
Tormod Amundsen @Biotope
Opplev det utrolige fuglelivet på Hornøya
, click to open in lightbox

Noen fugleopplevelser du bør få med deg i Varanger